В освободените територии на Украйна се връщат много хора, избягали през март

...
В освободените територии на Украйна се връщат много хора, избягали през март
Коментари Харесай

Олена Коцева: Ние не изоставяме нашите

В освободените територии на Украйна се връщат много хора, избягали през март от войната. От средата на лятото обаче други идват от окупираните територии. Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България. А днес Украйна разгласи, че е направила замяна на пленници с Русия.

 
За пръв път, откогато е почнала тази пълномащабна война, аз плаках – просто сълзите ми течаха в таксито, до момента в който пътувах насам. Хората са спасеним това е най-важното. И приказката, която използват украинците „ ние не изоставяме нашите “ – това не са просто думи. Това е действителност, това са обстоятелствата. Правителството, юристите, не са спирали да работят, с цел да освободят. Имаше огромни опасения, че ще бъдат убити тези момчета, които са герои за Украйна. Които са държали „ Азовстал “, които са защитавали мирните жители. Там, измежду тях има дами, има парамедици, има медици, млади, и те са свободни към този момент.
„ Трябва да помогнем и на хората, които в Украйна ще посрещнат необикновено студена зима. Когато нямаш дом, когато нямаш топлофикация, когато нямаш електричество и готвиш храна на огъня пред опустошения си дом – на тях ще им бъде доста мъчно да оцелеят. Нашият адрес е ул. Царобродска 136, това е до Двореца на децата. На нашата Facebook страница има оповестени доста уеб сайтове, които са предопределени за това “, сподели още Коцева.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР